"שלוש בנות אנחנו -ירדנה, רותי, לאה

ואוהבות אנחנו מעט להשתגע

מי שרואה אותנו מתעניין מיד

מי המנטה? מי המסטיק? מי השוקולד?

 

שוקו שוקו שוקולד, מי השוקולד?

מי שטעימה יותר

מי שאהובה יותר

מי שמתוקה יותר זאת השוקולד

שוקולד, מנטה, מסטיק- מי השוקולד?

מנטה חריפה יותר

מסטיק מצחיקה יותר

אך המתוקה יותר זאת השוקולד.

 

עוד כשקטנות היינו- ירדנה, רותי, לאה

אל המטבח רצינו תמיד להתפלח

את הארון פתחנו, הכנסנו את היד

וברור את מה לקחנו- את השוקולד.

שוקו, שוקו, שוקולד….

 

שלוש בנות אנחנו- ירדנה, רותי, לאה

ואוהבות אנחנו מעט להשתגע

מי שרואה אותנו מתעניין מיד

מי  המנטה? מי המסטיק? מי השוקולד

שוקו, שוקו, שוקולד….

יורם טהר לב/ יאיר רוזנבלום

 

 

אחד מזיכרונות הילדות המשמעותיים שלי הוא- התבודדות בסלון הביתי תוך כדי רביצה על הכורסא שאז נראתה לי ענקית והאזנה לתקליטים, גם לאלו של פסטיבלי הילדים, כשהראש עטוף באזניות שחורות ועצומות. תמיד כשהגיע השיר הזה התפקעתי מצחוק, שנשמע הרבה המעבר לאזניות ולסלון. כשבגרתי ללא ספק יישמתי את ההתפלחות (איזו מילה של דינוזאורים) אל המטבח, פתיחת הארון והושטת היד הישר אל השוקולד, כי בעצם איך אפשר לעמוד מול הפיתוי הזה ששמו שוקולד על כל צורותיו, נגזרותיו וקילוגרמיו….

 

כפיות שוקולד מקושטות הפכו לפריט חובה בכל יום הולדת בשנים האחרונות, ההשראה היא כמובן פינטרסט. הפער בין ההשקעה המינימלית לבין התוצאה המרהיבה הופך אותן לאטרקטיביות במיוחד.

במקור תכננתי להעלות את פוסט כפיות השוקולד כיישום של משלוח מנות או תוספת של הרגע למשלוח אבל בסופו של דבר זה לא קרה, אבל חווית הביצוע והצילום היתה כל כך חיובית שלא יכולתי לוותר. עשיית הכפיות כל כך קלה ומהנה שאפשר ליישם אותה בקלות גם לפני אירוח/ יום הולדת/ סתם אחר צהריים של כיף או כפעילות לחופשת הפסח שמתקרבת בצעדי ענק.

 

  • אז איך עושים את הכפות?

החומרים הדרושים-

שוקולד מריר בכמות שתרצו ותבחרו. מומלץ שוקולד איכותי בעל 60% קקאו לפחות

סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות/ סוכריות עדשים קטנות/ קישוטי בצק סוכר/ שברי פיצוחים/ כל עיטור וקישוט קטן כיד הדמיון הטובה עליכם.

כפות וכפיות חד פעמיות (שימו לב שהן מספיק עמוקות ולא שטוחות)

אופן הביצוע-

יש להמיס את השוקולד בבאן מארי- סיר מים רותחים ומעליו קערת מתכת שבה ממיסים את השוקולד או במיקרוגל. אם השוקולד סמיך מדי ניתן כמובן לדלל במעט מאד חלב/ חמאה/ חלב קוקוס.

את הכפות/ כפיות החד פעמיות יש למלא בשוקולד בעזרת כפית, לא לטבול!!!

לפני שהשוקולד נקרש קשטו ועטרו בסוכריות הצבעוניות או בכל קישוט אחר.

התאימו כמובן את גודל הקישוט לגיל הילדים!!!!

נכון שזה קצת מלכלך את המטבח אבל הנאה גדולה ותוצאה מרהיבה מובטחות!!! באחריות.

 

 

נתראה בפוסט הבא,

יש למה לצפות,

טלי.